Číselný kód učebného odboru: 2985 G 00
Názov učebného odboru: cukrárska výroba
Dĺžka prípravy: 3 roky
Určený pre: dievčatá a chlapcov
Základné podmienky prijatia
- Absolventi špeciálnych základných škôl
- úspešné ukončenie 9. ročníka
- prijatí môžu byť aj žiaci nižších ročníkov, pokiaľ majú ukončenú povinnú školskú dochádzku
- Absolventi základných škôl
- úspešné ukončenie 9. ročníka špeciálnej triedy, alebo ako individuálne integrovaný žiak so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami
- prijatí môžu byť aj žiaci nižších ročníkov, pokiaľ majú ukončenú povinnú školskú dochádzku
Absolventi oboch typov škôl musia mať špeciálno-pedagogické, prípadne psychologické vyšetrenie, nie staršie ako rok, odporúčajúce štúdium na našom type školy, musia spĺňať zdravotné požiadavky uvedené v školskom vzdelávacom programe a musia úspešne prejsť prijímacím konaním.
Spôsob ukončenia: záverečná skúška
Doklad o získanom vzdelaní: vysvedčenie o záverečnej skúške a výučný list
Nadväzujúca odborná príprava: rekvalifikačné kurzy
Charakteristika učebného odboru
Učebný odbor pripravuje pracovníkov s kvalifikáciou robotníckeho povolania. Jeho absolvent zvláda práce pri príprave ciest cukrárenskej výroby. Pozná technologické postupy výroby plniek, náplní a poliev. Ovláda základy prípravy jednoduchých a zložitých múčnikov.